mandag 18. april 2016

Asketre blad

Ask (Fraxinus excelsior) er et blomstrende løvtre. Bladsammenstillingen er lik, men noe større enn hos rogn. JPG/220px-Fraxinus-excelsior-male-leaves.

JPG,ow:22pt:Ask - ,rh:nn. Rapporter et annet bildeRapporter det støtende bildet. Asketreet har fjørforma blad som består av fleire småblad som sit i par på ein stilk.


Biologi › Planter › Blomsterplanter › OljetrefamilienBufretLignendeAsk, planteslekt i oljetrefamilien, trær med motsatte bla små blomster og vinget nøttfrukt.

Ask er et stort lauvtre, opptil 30-meter høyt. Den høyeste asken i Norge er målt til 4meter. Vinterknoppene er svartbrune, noe som også skiller ask fra andre løvtrær. Trærne får blad seinere på våren enn alle andre trær, ofte ikke før i begynnelsen av . Osp har små, nesten runde blader som skjelver ved det minste vindpust, ask har bladene parvis, bøk har grå stamme og blir meget store og gamle, lind har . Ask og spesielt alm, ble tidligere styvet, det vil si at kvister ble skjært av og. Ask blomstrer før lauvsprett, blomstene sitter i knipper i bladhjørnene på.


Symptomene på askeskuddsjuke er blant annet visning av blader og unge skud . Motsatt plasserte ulikefinnete blad bestående av opptil par.

Sein løvsprett hos eik og ask er blitt brukt som kalendermerke: ”Ask før eik gir .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg