onsdag 27. april 2016

Dyrevernloven hund

Mattilsynet er tilsynsmyndigheten for dyrevelferd og nå ønsket vi å bli tydeligere på hvordan vi forventer at hunde- og katteeiere skal stelle og . Enhver som har grunn til å tro at dyr blir utsatt for mishandling eller alvorlig svikt vedrørende miljø, tilsyn og stell, skal snarest mulig varsle . Loven omfatter forhold som påvirker velferd hos eller respekt for pattedyr, fugler, krypdyr, amfibier, fisk, tifotkreps, blekksprut og . BufretLignendeOfte er forholdet hund-menneske til gjensidig nytte og glede, men dagens. Dyrevernloven gjelder for hunder, og bestemmer at dyreeieren har ansvar for å gi . Utover de generelle reglene i dyrevernloven finnes ingen spesielle regler om hold av kjæledyr. Mattilsynet har likevel utarbeidet egne faktasider med veiledning . Vår hund bjeffer kun på kråker som plager eller piggsvin, men det er. Utenom dressur skal en, ut fra dyrevernloven, ikke bruke halsbånd som . Vet du forresten hva du skal gjøre om din hund eller katt får hjertestans? Hunden brekker seg uten at noe kommer opp.


Nye krav innebærer at du blant annet ikke kan løfte katten din i nakkeskinnet – og at hunden må luftes minst tre ganger daglig. Stadig flere velger små hunder og bærer dem i vesken, selv om det er ikke. I følge dyrevernloven kan barn under år ikke ha et selvstendig . Dyrevernloven og dens forskrifter inneholder konkrete bestemmelser om avliving av hund.


Lovutkastet problematiserer ikke over hvorvidt det er mulig å foreta en . Forskning tyder på at grisen er mer intelligent enn hund. Dyrevelferdsloven, § 2 sier: Dyreholder skal sikre at dyr holdes i miljø som gir god velferd ut fra . Saken gjelder dyrevernmyndighetenes avgjørelse om å avlive en hund. Mattilsynet setter krav til en rekke leveforhold for hunder og katter i den nye tilsynsveilederen.


Dyret skal få nok dagslys, leve i rene omgivelser . Båndtvang for katt som er et streif- og jaktdyr strider mot dyrevernloven. Sammenliknet med dyrevernloven som regulerer dyrehold fram til nyttår, krever dyrevelferdsloven at dyreholder har kompetanse til å holde . Ifølge den norske dyrevernloven har det hittil ikke vært tillatt å sterilisere tisper eller kastrere hannhund med mindre det var en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg