mandag 11. april 2016

Male rett på gipsplater

Denne bruksanvisningen gjelder for nye gipsplater som akkurat er satt opp. Otto Robsahm, kanskje bedre kjent som Sinnasnekker'n, viser oss hvordan vi enkelt kan male gipsvegg. Ifm med oppussing av stuen lurer på om det er lurt å male direkte på gipsplater.

To strøk Lady holder helt fint rett på gips og sparkelskjøter. Hvis du først har gått til det skritt å fornye veggene med gipsplater, er det like viktig å grunne dem slik at den ferdige veggen blir jevn og fin. Ottos tips: Her får du en nøye gjennomgang av hvordan du skal male tidligere malte gipsvegger.


Klippet er hentet fra DVD'en Ottos innemaling.

Jeg skal også montere og male gipsplater i påsken - gleder meg! Prøv deg frem slik at du får rett vinkel på sparkelen når du drar over . Jeg har kledd et rom med gipsplater både på vegger og i taket, har nå sparklet i. Tror det er mye lettere enn å male rett på gipsplatene. Standard er at det skal males direkte på gips. Mindre jobb og penere resultat hvis du gjør det riktig.


Trinn 3: Først må du sparkle skjøten mellom gipsplatene. Les om flere prosjekter du kan gjøre selv: Har du forsøkt å male vinduene med . Det kan bli forvirrende når man skal velge blant ulike typer grunning eller primer.

Ved maling på gips-kartongplater skal man vente til sparkelmassen som . Skal du male over tapet eller på gipsplater, må du hoppe over vaskingen, siden verken tapet eller gips tåler vann. Holder på å innrede loftet og vurderer å male rett på gipsen. Litt lei oppussing men vil jo helst gjøre et godt . Da slipper du å sparkle og slipe skjøter på gipsplater.


De kan godt monteres rett på eksisterende vegg. Kan man sparkle rett på dette, eller må tapeten av først? Gipsplater skrytes opp i skyene av mange, men jeg ser for. Vi ønsker slette vegger som vi kan male i ønsket farge. Kan vi da legge såkalte rehabgips plater rett over og evt.


For så å få malere til å sparkle og male etterpå. Vi sparklet kun skjøtene og skruehullene og malte rett på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg