onsdag 24. august 2016

Krav til radonsperre fritidsbolig

Strålevernregelverket gjelder ikke radon ”i boliger eller fritidsboliger hvor eier selv bor eller . Også tidligere gjeldende byggeregelverk inneholdt krav om radon. Gjeldende byggforskrift har bestemmelser om overgangsperiode mellom .

Kravene gjelder alle typer bygninger for varig opphol inkludert fritidsboliger. For tiltak i eksisterende bygninger, se Byggforvaltning 701. Er det forskjell på tilbygg og nybygg i forhold til krav.


Bygning beregnet for varig opphold skal ha radonsperre mot grunnen.

For fritidsbolig med én boenhet gjelder a. Veiledning om tekniske krav til byggverk. TEKEnergikrav til fritidsboliger Fritidsbolig ( hytte ): Størrelse BRA. Kapittel Miljø og helse 13-Radon Generelle krav om fukt Fukt fra . Endringene som nå innføres betyr i praksis at du som boligeier ikke trenger å oppfylle alle tekniske krav til blant annet energi, tilgjengelighet, radon og dagslys . Det er heller ikke lovpålagt at alle skal ha radonsperre. Det er imidlertid klare krav til skoler, barnehager og utleieboliger, som nå har en .

Forskrift om tekniske krav til byggverk (Byggteknisk forskrift). For fritidsbolig med én boenhet gjelder . Jonas Holme, Knut Noreng og Bjørn Petter Jelle. Ikke krav til radonsperre og tilrettelegging av tiltak i grunnen. Fritidsboliger under kvadratmeter slipper alle energikrav. Hovedkravene er at alle nybygg med oppholdsrom skal ha radonsperre og det.


De innskjerpede kravene om radontiltak gjelder også fritidsboliger. Tidligere har det blant annet vært krav om minst meter takhøyde, om utsyn fra vindu og. Det er ikke krav til radonsperre og radonbrønn.


Hovedessensen i de nye byggereglene er krav til universell utforming. Det blir dessuten krav om radonsperre i alle nye hytter. Er det noen krav til radon sperre da det blir lufting i ringmuren går det an å legge radon sperren på bjelkelaget for å vere helt sikker eller . Krav om forebyggende tiltak er minimumskrav!


Tiltak mot radon fra grunnen i eksisterende bygninger kan i hovedsak deles inn i tre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg