mandag 15. august 2016

Pfxp i vegg

Avklaringen i Elsikkerhet er ikke kategorisk negativ til bruk av PFXP som inntakskabel rett i vegg, men hovedregelen er at skjult anlegg skal . PFXP er kraftig nok til å byttes/monteres ved forleging direkte i vegg. PR kan forresten kun legges vinkelrett gjennom vegger fra rom til rom.

På vei ut mot garasjen skal jeg legge PFXP mellom lektene til himling i kjellerstue. Har bare 20mm K-rør, og det passer akkurat. PFXP kabel, for lavspenningsanlegg, på kabelbroer, i kanaler og rør, eller i isolert vegg, uten ekstra beskyttelse, utendørs på vegg, nedgravd med overdekning.


Tillatt forlagt direkte i isolert vegg uten ekstra beskyttelse.

Kan også benyttes i ikke eksplosjons-farlige gruver og tunneler. Industrikabel, for kabelbroer og for inntrekking i kanaler og rør. PE har i sin tid aksepterte PFXP direkte forlagt i vegg under forutsetning av at det. Unntaksvis kan PR-kabel legges skjult i vegg, som angitt i NEK 4avsnitt. Kjetil, PFXP trenger ikke ligge i rør da denne er dobbeltisolert.


PFSP kan klamres på vegg og faktisk legges i bakken uten å være forlagt i rør. Er det lov å la PR-kabel gå i vegg uten rør? Nei, ikke lov å legge pr i vegg uten rør.

Kabelen skal vel være dobbelisolert alla PFXP.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg