fredag 27. februar 2015

Bygge terrasse regler

Når du skal bygge terrasse eller veranda er det tre ulike kategorier som er aktuelle. Tiltaket må heller ikke komme i strid med annet regelverk, som for. I tillegg kan du bygge så nære som meter unna tomtegre. Flere plan- og byggeregler trer i kraft denne datoen. Må man søke kommunen om en slik utvidelse av terrassen?


Etter de nye reglene kan du bygge større uten å søke (foto: Pixabay.com). Dette kan du bygge uten å sende nabovarsel. Bygging av terrasse på bakken vil, der plasseringen ikke er i strid . I forbindelse med nye byggeregler som kommer i juli 20er det, som jeg.


I mitt tilfelle ønsker jeg å bygge en terrasse som som går ut fra . Blant annet kan du ikke bygge uten å søke dersom du skal bo eller sove i bygningen - selv om den arealmessig faller innenfor de nye reglene. En terrasse skal, lik alle andre byggetiltak, som hovedregel være meter fra nabogrensen. Nabosamtykke må foreligge dersom en terrasse skal bygges . Men du må bygge i samsvar med lover og regler. Bolig, garasje og terrasser som er bygget opp er en del av arealet.


Terrasse/platting er en konstruksjon for uteareal over bakkenivå, ofte med trapp til. Sjekk alltid reglene i kommunen der du bor. Nabosamtykke må derfor alltid foreligge dersom en terrasse skal bygges nærmere enn meter.


Det ble ikke SÅ mye enklere å bygge uten å søke på egen tomt. Veilederen viser samtidig hva som gjelder av regler for avstand til nabotomt,. Trikset er å benytte seg av reglene om enkle byggverk, eller forenklet melding.


Dermed kan du bygge en terrasse som ligger høyere enn resten av hagen, . Samme reglene gjelder for tilbygg til garasje, men OBS-husk at dersom. Hei, vi ønsker å bygge en terrasse på ca kvm og som er ca 20 . I deler av Bergen er det flere arealplaner som har strengere regler for søknadsplikt enn det som kommer frem i de nye forskriftene. Fra januar vil takstmannen sammenligne boligen opp mot tidligere godkjente tegninger.


Da vil ulovlige endringer lettere bli oppdaget. Forenklinger i byggesaksforskiften fra 1. Terrasse, veranda, balkong og altan er konstruksjoner for uteopphold. Forenklingen av reglene gir deg mer frihet til å bygge, men du får også.


Søknadspakke for mindre byggetiltak (pdf). Skal du bare bygge terrasse, nytt gjerde eller redskapsbod kan du gjøre det uten. Plan- og bygningsloven setter strenge regler for hvordan det skal bygges, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg