onsdag 15. april 2015

Mat i håndbagasjen på fly

Jeg flyr alltid med mat i håndbagasjen, men aldri flytende/smørbart. Det finnes mye du kan ta med deg, når du skal ut og fly. Det er ofte ganske dyrt å kjøpe mat og drikke på flyet. Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væsker i håndbagasjen.


Hvilke matvarer er tillatt å ha med i håndbagasjen? Det som kjøpes etter sikkerhetskontrollen eller ombord i flyet får du ta med. Dette gjelder blant annet 'tax-free'-varer, mineralvann, kosmetikkprodukter, matvarer .

Om maten er bragt gjennom sikkerhetskontrollen eller kjøpt på flyplassen er uvisst, men . I tillegg til håndbagasjen kan du reise med en liten PC-veske eller. Det flytende kan tas med i håndbagasjen i begrensede mengder,. Dette flyselskapet nekter deg å ha med mat.


Eksempler på mat som er tillatt: frukt, hele egg, kokosnøtt, kakebunn, kjeks, kjøtt, brunost. Har tenkt meg med fly SAS fra en norsk by til en annen. Kan jeg ha maten i håndbagasjen eller i kofferten? Pass på at du vet hva du har med deg i håndbagasjen, og ta ut følgende ting:. Det internasjonale luftfartsforbundet (IATA).


Han forteller at mange blir overrasket når de finner ut at det er lov å ha med neglesakser, neglefiler og strikkepinner om bord i flyet. Alt som, ved høy temperatur, kan gå over til å bli flytende er forbudt å ha med seg i håndbagasjen. Hver passasjer kan ha med seg liter væske på flyet, men oppdelt i. Unngå mat som kan vurderes som flytende, sier han til . ULOVLIG: Lighter fluid får man ikke ta med seg ombord på flyet. Du får massevis av inspirasjon og nytte innenfor helse, mat, interiør, hage, . Redd for å bli sulten på flyreisen og vil sikre deg med litt mat hjemmefra? Legg metallgjenstander (nøkler, mynter, mobiltelefoner, o.l.) i håndbagasje eller ytterklær før gjennomlysning.


Luftfartstilsynet har laget en liste over hva du kan ta med i håndbagasjen, les mer. Når du flyr med SAS får du alltid ta med ett stykk håndbagasje om bord. Noen fly er mindre, og da er det begrenset plass til håndbagasje i kabinen. Kan en ta med seg mat tatt hjemmefra med på flyet?


Fra 20så blir det lov med flytende væske ombord i fly igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg