tirsdag 28. april 2015

Sutak lufting

Man erstatter da det kalde loftet med en mm luftespalte. Taket har sutaksplater under taksteinen med lufting imellom. Trodde det var krav om lufting på undersiden av sutak jeg. Ser jeg i stress har montert asfaltplater som lufting under sutak med sort side ned. Med Huntonit Sutak legger du taket på rekordtid.


Hver plate dekker et stort areal, men er likevel lett å håndtere. Oppbygning av skrått tretak med kombinert undertak/ vindsperre. Raftepapp eller -plater er også med på å sikre god lufting i raftet,.


Alternativet er å benytte en kombinert sutak/vindsperreplate direkte ned mot . Avslutning ved takfot, varm tak konstruksjon Ved bruk av Hunton Sutak i varm takkonstruksjon må det etableres en lufte spalte mellom platen og vindsperren i . I isolerte skråtak kan det da isoleres helt opp mot undersiden av undertaket uten at det bygges . Som andre skrå tretak i kaldt klima, må tak med kaldt loft luftes av to grunner. Hunton Sutak er en mm hard trefiberplate, og benyttes som forenklet. Dette er en løsning som ikke anbefales på værutsatte steder da vannet. Legg ikke plast rett på sutak, garantert råte og mugg, som du heller ikke bruker.


Husk spalte for fri luft mellom isolasjon og sutak.

Sutak Standard som er impregnert med asfalt på wiresiden. Med de målene for tak utspring som er brukt her, skal lekten . Sperrekonstruksjon, sutak ogtekking med shingel frå 2003. På kaldloft nordside av møne er det registrert muggdannelse mot sutak. Som det at man trenger et sutak, en slags lufting mellom tak ute og tak inne.


Med verden STØRSTE plater – og tunge som . Sjekk derfor om det er tilstrekkelig lufting på loftet (kaldloft) og om det er montert. Isolerte skråtak forutsetter lufting mellom isolasjonen og undertaket. Isola Undertak monteres direkte på taksperrene og er godkjent for bruk ned til 15° takfall. Stål m/sutak Fast lufting i møne, sprekkpanel 7450. Byggherren drøftar med arkitekt og ingeniør.


Btw, det hjelper ikke å isolere masse hvis man ikke har lufting,. Jeg ville ha fjernet gammel yttertekking (shingel, sutak/undetak) helt ned til du . Skjermingseffekt fra luftet kledning og luftet tak. Det ble påvist feil ved takkonstruksjonen i form av manglende lufting av sutak.


Videre ble avdekket at deler av sutak og taksperrer hadde . Naboene er varslet og det er innkommet e'n merknad fra eiendom gnr/bnr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg