onsdag 8. april 2015

Almetre

Alm (Ulmus glabra) er et løvtre i slekten almer. Almen kan bli opptil m høy, og har grå bark som på eldre trær gjerne blir oppsprukket. AlmBufretLignendeAlm (Ulmus glabra) er eit tre i almeslekta.

Alm er utbreidd over store delar av Eurasia og Nord Afrika. Det hendte at en brud fikk med seg retten til et almetre i brudegave! Noen så på treet som hellig, og mente at den som hugget en alm ville bli . Vanlig alm er et tre som her i landet kan bli opptil m høyt og 4år gammelt.

Alle engelske almetrær synes å være kloner av ett enkelt tre plantet av en romer for 0år siden - for å få vinrankene til å vokse rett . Nils Kristensen og naboene hans i Bogstadveien ble onsdag møtt av et stort almetre som hadde gått over ende i bakgården. Dette er en liten kveldstur til ravina litt inn i Falldalen i Fetsund der det dessverre er vedtatt å bygge fylkesvei 279. To almetrær på rundt tonn hver ble mandag flyttet fra Bjergsted og opp på Rudlå der de får sitt nye hjem.


Nydelig naturfarget skammel/ krakk som passer mange steder i hjemmet. Alm er meget solid og har vært brukt i gamle hus, . På Hildurs Urtearium, Brønnøysun står et mektig almetre. Det ble plantet da dengangens arving ble født. Kjøp Bord i almetre fra Bloomingville online at Miinto. Find mange andre Bloomingville produkter hos miinto.


Enkelte steder i Norge har det vært praktisert å gi et almetre som bryllupsgave, noe som skulle bidra til å gi sikkerhet for matforsyningen for en nystiftet familie. Mål: LxDxH: 115x45xVåre produkter kan bestilles og lages på ønskede mål. Unik 5-stjernes Longoni Almetre kø med tresorter av oliventre, ibenholt - ganske enkelt en fantastis.


View the profiles of people named AL Metre. Join Facebook to connect with AL Metre and others you may know. Facebook gives people the power to share and. Dra musen over en persons navn under for å se . Mål H 51cm Noe varierende lengde på krakkene, hver og en krakk er unik Naturmaterialer skaper en egen ro og . Omtale: Almetre ved bolig, Nordbyg Nissedal, Telemark.


Meyer (1860-1940) og Erling Gjones (1898-1990) samlinger. Discover images and videos about #almetre. Alm er et stort lauvtre, opptil meter høyt, med hvelvet, bred krone. Det høyeste almetreet i Norge er meter og har en omkrets på meter.


Foto: Dag Nordsveen; Fjøs og stove fra sør. Foto: Dag Nordsveen; Styva almetre med løa. Det forutsettes at dere er kjent med at et meget stort almetre falt ned i går, skriver en nabo i meldingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg