tirsdag 8. mars 2016

Fargevalg tak

Med mer farge på veggen oppstår en liten utfordring ved maling av tak - både Bomull og Eggehvitt kan fremstå som for gule. Det viktigste ved valg av hvitfarge til tak, er at fargen passer til veggene og mot taklistene. Er rommet listefritt står du fritere til å velge farge i .

Vi pusser opp gangen med ferdig malt tak, dører og lister i hvitt. Velger du en annen farge på listene enn på veggene eller taket, kan det oppleves som om listene deler opp rommet og lager et synlig bånd. Har du tenkt over hvor viktig taket er i et rom?


Et lekkert, nymalt tak gir hele rommet et virkelig løft.

Hvitt er vanligst, men det kan også bli fint med en annen farge. Hvilke farge er det vanlig å bruke når en skal male taket? På butikken anbefalte de Bomull siden dørene og listene er bomull, men jeg er redd . Fargevalget er først og fremst avhengig av smak og behag, og har ingen fasit.


Valg av farge påvirkes av type hus, omgivelsene rundt, trender og av nasjonale og . Vi holder på å bygge hus (funkis), og det blir helt slette flater (gips) i både tak og vegger. Er det slik at jeg kan kjøpe en annen farge i samme type maling og ta 2. Farger vil se mørkere ut på veggen, men jo blankere farge, jo lysere vil den. Uansett om du velger hvitt tak eller farget, er et tips å male noen .

Hvilken farge vi velger å male huset i, er i endring. I følge malingsprodusentene velger vi nå dypere og . Det er ikke lett å velge farge til huset når man har hele regnbuen å velge fra, men her er noen tips og råd om fargevalg fra vår ekspert Heidi . Velger man en hvitfarge med gult i på tak og lister, er man i. Egghvit/Bomull ikke en god farge, og den vil oppleves som gul og skitten. Jeg har ikke sett vegg og list med samme farge, men derimot tak og list i samme hvitfarge, og det så i alle fall bra ut. Litt enklere å male også kanskje, dersom . Det er ikke lett å skulle velge farge til vegger og tak.


En varm farge i taket vil bringe det ned visuelt. Med rett fargevalg kan vi endre rommets proporsjoner. Valget av farger er helt avgjørende for en stilsikker og helhetlig opplevelse. Sigdal er en av de kjøkkenprodusentene som kan tilby flest muligheter for malte og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg