torsdag 3. mai 2018

Glans maling tak

All maling har en gitt glans - på en skala fra - 10 hvor 1er blankest. Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket. I panelte tak kan glansgraden gjerne økes til i oppholdsrom og til 20-for bedre vaskbarhet i kjøkken.

De fleste vet at de skal bruke en blank maling med høy glansgrad på lister og dører, og en matt maling med lav glansgrad i taket. Matt maling skjuler i tillegg mer av underlagets beskaffenhet. Takmaling er som oftest helmatt, med glans 2. Mange kvier seg for å male taket – med en viss grunn!

Tak, taklister, vinduer og karmer er her malt med en blank maling, glans 8 i fargen . Glansgraden angis på en skala fra null til hundre. Matt maling egner seg best på steder med lite berøring, og brukes ofte i taket. Samme glansgrad kan variere mellom oljebasert og vannbasert . Glans er i alle fall helt refleksfri, nesten som nysiktet hvetemel (i disse bakekaketider) PRØV SELV, neste gang du maler tak.


Kjøkkentak males i 0glans for å lettere kunne vaske av matfett som dannes når man lager mat. Det gjelder også å ha nok med maling på rullen slik at det ikke . Skal du male tak kan du bruke LADY Tak, som er en matt takmaling med glansgrad 2. Til gulvet anbefaler jeg TreStjerner Gulvmaling, som kan .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg