torsdag 10. desember 2015

Hvor farlig er radon

Jeg er usikker på i hvor stor grad vi vil se effekt på lungekreftforekomsten med . Illustrasjon: Radongass kommer opp fra grunnen og inn i hus. Hvor vanskelig er det å gjøre huset trygt for radon? Innånding av luft med mye radongass er påvist helsefarlig.


Barros-Dios,2002) Undersøkelsen viser også at kombinasjonen av radon og røyking er spesielt farlig. Dosene det er snakk om, antydes til 70-1Bq/m dvs. Begrepet tiltaksgrense definerer ikke en grenseverdi hvor man kan konkludere at radonnivåer under grensen er ”trygge” nivåer der tiltak ikke .

I Øyer lever flere med et helsefarlig høyt radonnivå. Bor du i et hus hvor radonnivået er over 8Bq/m er du en av dem som ufrivillig røyker . Men hvor ofte regelmessig er, er vanskelig å si. Har du tidligere målt farlig høyt radonnivå i boligen din og iverksatt tiltak?


Skal til å bygge snart og pris for radonduk ligg på 25k. Har lest litt på nettet og er derfor litt i tvil om radon i hjemmet virkelig er så farlig som . Radon er et radioaktivt grunnstoff med kjemisk symbol Rn og atomnummer 86. Hvor risikabelt radon er for den enkelte, har stor sammenheng med røykevaner.


Publisert 2009; ^ TVnyhetene – Én av ti har farlig radon.

Radon er en større årsak til lungekreft enn luftforurensing på verdensbasis. Siden da har over isotoper blitt funnet, hvor spesielt radon-isotopen radon 2(2i atomvekt) fra uranium ble nylig kjent i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg